Egy 2021-ben készült reprezentatív kutatásból kiderült, hogy hazánkban a felnőtt lakosság 41%-a tapasztalt térdfájdalmat élete során.

Ábra: a felnőtt lakosság 41%-a tapasztalt térdfájdalmat élete során
(forrás: Inspira kutatás, 2021)

A kutatás alapján arra is fény derült, hogy a térdfájdalommal élő emberek 70%-a legalább havonta érez térdfájdalmat. Ebből kiszámolhatjuk, hogy hazánkban közel 2 millió fő rendszeresen szenved térdfájdalomtól.

Ábra: a térdfájás rendszeresssége
(forrás: Inspira kutatás, 2021)

A térdfájdalom egyik leggyakoribb oka a térdízület porckopása (más néven térdartrózis), melynek tünetei a fájdalom, duzzanat, ropogás, illetve ízületi merevség.

Ha Ön is egy a közel 2 millió térdfájdalommal élő emberből, van egy jó hírünk: a Movex nem csak a tünettel, de a kiváltó okkal, a porckopással is foglalkozik. Kúraszerű alkalmazása gátolja az ízületi porc további károsodását, így csökkentheti a térdízületi gyulladást és a fájdalmat.

Javasolt a Movex kúraszerű alkalmazása, melynek időtartama 3 hónap, ami évente több alkalommal ismételhető, 2 hónapos szünetek közbeiktatásával.

Jobbulást kívánunk minden térdnek!

(Inspira Research Kft. – Porcvédelem, porcerősítés penetráció mérés – lakossági kvantitatív kutatása 2021. március. A magyar lakosságra nem, korcsoportok, régió és településtípus szerint reprezentatív mintavétellel, CATI módszertannal. N=1000 fő, hibahatár +/-3%.)